Bo i Moss

Moss Kommune

Leter du etter et sted å bo? Er du i ferd med å starte en småbarnsfamilie? Eller kanskje du søker etter et rolig sted i utkanten av hovedstaden hvor du kan slappe av? Jobber du i Oslo men vil ikke bo midt oppi gryta, men heller ønsker å befinne deg i Øst-Norges ubestridte knutepunkt? Da bør du faktisk lese litt om den gamle industribyen Moss!

«Bli en av oss, dra til Moss» lyder kommunemottoet til Moss. Det inkluderende budskapet kommer ektefølt fra et av landets mest spennende kommuner. Moss har, gjennom storsatsing på kulturtilbud og trivsel, skapt et framtidsrettet samfunn som stadig går foran for å møte samtidens krav til tilbud og behov. Moss har full barnehagedekning, med nesten 30 barnehager! Moss kalles en kulturby, og listen over attraksjoner og fasiliteter støtter opp om den påstanden: Parkteateret, kulturskolen, Møllebyen og Pilgrimsveien – bare for å ha nevnt noen. Det er ingen grunn til å bekymre seg for «Mosselukta», den forsvant i 2012, og den bråkete industribyen er byttet ut med en lovende by i utvikling. Moss sin rensanse har skutt byen fremover, og i dag konkurrerer den med sine større naboer.

Klikk her for å finne ledige boliger til salgs i Moss på Finn.no

Sentral by

Med fabelaktig friluftsliv, høy-industri og næringsutvikling, rik historie, unik arkitektur, fokus på grønne verdier, og stolte industritradisjoner – finner du Moss i Ytre Østfold. Det er kanskje beliggenheten som gjør Moss til en så flott plass å bo. Det tar bare 40 minutter så er du i Oslo sentrum via Østfoldbanen, og skal du en tur til søta bror kan du være på Strømstad på ca en time, eller Svinesund på 45 minutter! Så du får både kort vei til hvor enn du ville reise, på samme tid som du får de idylliske kystomgivelsene Moss er kjent for.

Moss representerer det beste av Norge. Målene er tydelige. Kommunen fokuserer primært på eldreomsorg, utdanning og helsevesen – samtidig som nærings- og kulturliv også er viktig. «Moss blir det neste store» spår Finn Tveter, direktør i Norges Eiendomsmeglerforbund. Han nevner i sitt intervju med Aftenposten at Moss er et mye rimeligere sted å bosette seg enn Oslo, og at Moss er den perfekte pendlerbyen dersom du jobber i Oslo. Ordføreren i Moss, Tage Pettersen, er like positiv til tilflytting: «Moss ønsker å være en åpen, inkluderende og god kommune å bo i – uansett hvem du er eller hvor du kommer fra». I 2019 vil Follo-tunnelen stå verdig, og da vil togturen til Oslo bare ta 27 minutter. For de som er avhengige av å pendle til hovedstaden er dette gode nyheter.

Et sted med gode tradisjoner

Moss er stolt av sine industritradisjoner og rike fabrikkhistorie, og det kan du selv oppleve i Møllebyen. Der ser du stoltheten som gjør Mossingene til Mossinger. Kom å se selv hvorfor Kyststien lokker så mange turister hvert år, oppsøke kanoutleie og utforske Ørebukta eller Vansjø, ta en sykkeltur rundt på Jeløya. Finn ut for deg selv hvorfor ekspertene spår Moss en så lys framtid. Bli en av oss, dra til Moss!

Comments are closed.